Ben jij een filmmaker met de ambitie om voor het onderwijs aan de slag te gaan? Meld je dan aan voor onze training Didactiek van Judith Boessen (docent en onderzoeker cultuureducatie).

 

De training is zo ingericht dat je de basics van didactiek meekrijgt: voor een groep staan, het directe instructiemodel en de opbouw van een educatieve activiteit. Daarnaast is er tijd om zelf te oefenen, is er ruimte voor vragen, interactie en sparren met andere deelnemers. De training bestaat uit twee sessies.


Tijdens de eerste bijeenkomst leer hoe je de Visual Thinking Strategy kunt inzetten, een vraaggestuurde methode om in de klas over film te praten. Je leert hoe je jouw presentatievaardigheden kunt aanscherpen om je boodschap helder en overtuigend over te brengen. En we gaan aan de slag met het directe instructiemodel. Daarnaast komen de SLO kerndoelen van het onderwijs aan bod.
In de tweede bijeenkomst ontwikkelt iedere deelnemer een eigen educatieve activiteit of workshop die voldoet aan alle besproken didactische principes. Deze activiteit kun je daarna direct inzetten in de praktijk.

We bieden deze twee keer aan en de training beslaat twee sessies:

Voor filmmakers in Oost-Brabant & Limburg
Vrijdag 1 november, 13.00-16.00 & vrijdag 8 november, 13.00-17.30 (incl afsluitende borrel)
Locatie: Cwartier, Weert

OF

Voor filmmakers in West-Brabant & Zeeland
Vrijdag 15 november, 13.00-16.00 & vrijdag 22 november, 13.00-17.30 (incl afsluitende borrel)
Locatie: Breda (n.t.b.)

Deelname is gratis voor (aankomende) filmdocenten. Geef je op via deze link: https://forms.gle/8Qo6rfpggWb9reEq8