Met Film by the Sea en het NFF staat september in het teken van premières en bijzondere filmvertoningen. Ook het Brabantse NEWTON film viert de première van drie bijzondere documentaires. Beleef de surrealistische wereld van de Rotterdamse haven in ANIMA op het Nederlands Film Festival, ervaar LUCKY LOBSTER, een portret van de Zeeuwse visser Cor Fondse, op Film by the Sea, en ontdek FANFARE, over het gelijknamige kunstproject van Aukje Dekker.

ANIMA in première op het Nederlands Film Festival

In de korte documentaire ANIMA van Josefien van Kooten en Anna Witte, word je ondergedompeld in de surrealistische wereld van de Rotterdamse haven, waar de grens tussen mens en machine vervaagt. De film gaat in première tijdens het Nederlands Film Festival op zaterdag 21 september om 15.00 uur in Kinepolis Jaarbeurs, zaal 7 in Utrecht. Op 4 november wordt de film om 23:15 vertoond op NPO2 bij HUMAN.
ANIMA, geproduceerd door NEWTON film en geregisseerd door Josefien van Kooten en Anna Witte, kwam tot stand in het kader van Teledoc Campus, een samenwerking van CoBO, Nederlands Filmfonds, NPO-fonds en NPO.

ANIMA in première op het Nederlands Film Festival

LUCKY LOBSTER in première op Film by the Sea

Hoe houdt een traditionele visser stand terwijl de wereld om hem heen voorgoed verandert? Deze 71 minuten durende documentaire over de markante Zeeuw Cor Fondse is het filmdebuut van autodidact Els Remijn, met advies, montage en nabewerking door Ton van Zantvoort. De film gaat in première op het Film by the Sea Festival in de Zeeuws Licht competitie en wordt vertoont op donderdag 12 september om 18.45 uur in CineCity 3 en op 14 september om 15.30 uur in Cinecity 2 in Vlissingen.

Tickets

LUCKY LOBSTER in première op Film by the Sea

FANFARE

De 22 minuten durende film FANFARE toont het verhaal achter het gelijknamige kunstwerk van Aukje Dekker, waarin 12 muzikanten en 12 zangers uit verschillende provincies samenkomen zonder regie of repetitie voor een unieke uitvoering op het Binnenhof. De film is onderdeel van een reeks documentaires die NEWTON film produceert in opdracht van het Atelier Rijksbouwmeester voor de Kunstparade Binnenhof Renovatie. De film komt 10 september online.

Dit is de eerste uit de reeks die NEWTON film produceert over een gerenommeerde kunstenaar die een tijdelijk kunstwerk maakt in het kader van de verbouwing van het Binnenhof. Ben jij een opkomend documentairetalent met een passie voor kunst? Heb je al eens een project gemaakt over of met een kunstenaar, en kun je werken in opdracht? Neem dan contact op met NEWTON film, en wie weet werk jij mee aan de volgende documentaire in deze bijzondere reeks!
 

Fanfare

FANFARE

Studentencompetitie Nederlands Film Festival

Op 21 september is de studentencompetitie van het Nederlands Film Festival te zien. In zeven korte film programma’s wordt een selectie afstudeerwerk van studenten aan Nederlandse kunstacademies getoond. Ontdek de makers van de toekomst! 

Er zijn vier films geselecteerd van studenten van St. Joost, School of Art & Design:

  • Ik ben hier - Cheyenne Goudswaard
  • Kocham Cię - Denise de Lange
  • Nevel - Merijn Stojansek
  • Scherven van de zon - Indya Suèr
  • The Deer - Baran Sedighian

 

 

Studentencompetitie

Kunstloc Brabant Kunstloc Brabant

Kunstloc Brabant