Als klein meisje was ik al dol op verhalen vertellen. Eerst waren het de zelfverzonnen sprookjes voor mijn familie, later ontdekte ik de kracht van film om die verhalen echt tot leven te brengen. Nu, jaren later, ben ik een all-round filmmaker die zich vooral thuis voelt in de wereld van productie. Mijn passie ligt bij het organiseren van draaidagen en ervoor zorgen dat alles op rolletjes loopt. Ik geniet ervan om structuur aan te brengen in de chaos van een filmset, zodat het team zich kan focussen op de creativiteit.

Tijdens mijn studie aan de Dutch Filmers Academy heb ik al verschillende projecten mogen doen. Zo heb ik een driedelige documentaire gemaakt over SOS Dolfijn, waarin ik van begin tot eind betrokken was. Dit project heeft mijn liefde voor documentaires alleen maar verder aangewakkerd. Voor mij zijn documentaires een manier om iets te betekenen voor de maatschappij, door verhalen te vertellen die anders misschien onopgemerkt blijven.

Mijn werkervaring heeft me geleerd om stressbestendig te zijn en snel oplossingen te vinden. Bij MediaMarkt help ik dagelijks klanten met technische problemen en advies, wat mijn vermogen om helder te communiceren en snel te schakelen heeft versterkt. Deze vaardigheden neem ik mee in mijn werk als filmmaker. Ook bij Ergotherapie van Bakel, waar ik instructievideo’s heb gemaakt, leerde ik om zelfstandig te werken en een project van pretot postproductie te begeleiden.

Ik zoek nu een stage waar ik deze ervaringen verder kan ontwikkelen. Ik wil graag deel uitmaken van een creatief team waar ik mijn productievaardigheden verder kan aanscherpen en mee kan werken aan projecten die maatschappelijke impact hebben. Vooral documentaires spreken me aan, omdat ik geloof in de kracht van echte verhalen die mensen raken en aan het denken zetten. Dus weet u iets? Of kan ik uw team versterken? Dan kunt u mij mailen: tessgeerts@gmail.com

Alvast dank!